10 nøgler til garanteret succes i forhandlingerne

Forhandlingerne er en færdighed, der ligesom krigsførelse taktik skal være slebet. Det er vigtigt at være mentalt parat til at vinde. Gøre jorden arbejde godt før din rækkevidde den forhandler tabel og beslutte på “stien” du kommer til at tage. Positivitet vil hjælpe så også en følelse af selvtillid og selvværd. Der er afsat nogen tvivl du kan have og skridtlængde frem parat til at vinde for enhver pris.

De fem hjørnesten i vellykket forhandlingsteknik lægger vægt på fælles punkter; præsenterer klart argumenter; at være nyskabende og åbne for flere muligheder; med fokus på problemet bliver behandlet; Leder du efter en klar løsning. Nøglen er at være klart om din foretrukne resultat. Men i bagsiden af dit sind du skal være villig til at gå på kompromis i nogen grad.

En god forhandler er en fremragende communicator og forstår hvordan mennesker tænker, føler og fungere. Du skal kunne befrie mennesker siddende på anden siden af forhandlingsbordet. Du skal vide, hvornår der skal skubbe hårdt, når at acceptere et kompromis, og når at gå væk. En forhandler er på mange måder en kunstner, han har brug for en stor mængde af kreativitet til at styre forhandlinger til en vellykket afslutning. En forhandler må holde sig for øje i 3Fs: fair, hurtigt, og fast.

Ifølge guruerne er der taktik til at blive brugt til at forhandle:

1. være fokuseret på problem eller spørgsmål. Logiske argumenter er nøglen til glat forhandlinger.

2. det er vigtigt at være fast endnu høflig, når du foretager en stand eller præsentere et punkt.

3. tydeligt understrege de fordele og ulemper.

4. Vær tålmodig og lad forhandlingsprocessen gå sin gang.

5. Læg ego til side og koncentrere sig om spørgsmålet ved hånden. Det er at finde en elskværdig løsning, der er vigtig, ikke selvværd eller holdning.

6. aldrig true eller manipulere den modsatte part — det er fuldstændig uetiske og urimeligt.

7. Målet for løsninger, der er interesse baseret og ikke hvad enkelte begær eller mål er. Det er bedst at overveje enhver situation som helhed og ikke ud fra et personligt synspunkt.

8. undgå psykologiske fælder og have storsind til at indrømme, når du er forkert. Være åbne minded.

9. må ikke acceptere svage løsninger og prøve og forhandle en plausibel løsning. Midlertidige foranstaltninger er ikke, hvad du har brug for. Være skal en permanent løsning.

10. værdi tid, tidsplaner og frister. En god forhandler vil ikke beat omkring bushen eller vedtage forsinkelse taktik eller spilde tid på at tale om dagligdags sager. Det er professionelle til straks komme til erhvervslivet ved hånden.

De fleste mennesker er født forhandlere. Fra først gør åndedrag en baby tager det alle omkring ham danse til hans melodier. De fleste af os gør bevidst eller ubevidst, hvad vi skal gøre for at få vores egen vej i livet. Og hvis vi ser nøje det mastering bare art af forhandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.